Είσαι μέλος του
Lawn & Garden Club;Log in
Θέλετε να γίνεις; Εγγραφή

Δωρεάν λαχανόκηποι σε 100 σχολεία

κόμποστ, σύστηματα άρδευσης και σπορόφυτα από τις εταιρείες
Premier Shukuroglou, Φυτώρια Σολωμού και Αρδευτικά Elysee

Τη δυνατότητα να έρχονται καθημερινά σε επαφή με τη φύση μαθαίνοντας να καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά έχουν σήμερα οι μαθητές μας. Με πρωτοβουλία των εταιρειών Premier Shukuroglou, Φυτώρια Σολωμού και αρδευτικά Elysee εκατό σχολεία της Κύπρου φτιάχνουν λαχανόκηπους στα σχολεία τους! Οι τρείς εταιρείες στο πλαίσιο της φιλοπεριβαλλοντικής τους δράσης και της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης αποφάσισαν να προσφέρουν σε εκατό συνολικά σχολεία καθοδήγηση και δωρεάν κόμποστ –εδαφοβελτιωτικό λίπασμα που παράγει η εταιρεία Premier Shukuroglou αποκλειστικά από ανακυκλωμένα κλαδέματα– δωρεάν σπορόφυτα, προσφορά των Φυτωρίων Σολωμού καθώς και ολοκληρώμένο σύστημα άρδευσης από την Elysee. Παράλληλα, η Premier.Shukuroglou, έχει δημιουργήσει σχέδιο για λαχανόκηπο 50τ.μ. παρέχοντας on-line συμβουλές μέσω του εργαλείου επίλυσης προβλημάτων καθώς και το ειδικό forum για ερωτοαπαντήσεις.

Tι παίρνετε;

  • 100LCompost
  • 300LPotting Soil Vegi
  • ολοκληρωμένο σύστημα άρδευσης
  • λαχανικά σπορόφυτα (36 Κουνουπίδι, 36 Κραμπί, 36 Μπρόκολο, 36 Μαρούλι, 36 Κουλούμπρα, 36 Κρεμμυδάκι, 36 Μαιντανός, 36 Σπανάχι)

Ο σκοπός μας

Η περιβαλλοντική εκστρατεία στοχεύει να δώσει κίνητρα στα παιδιά για δημιουργία, μαθαίνοντάς τους τα μυστικά της σποράς και της φροντίδας ενός λαχανόκηπου. Η ενασχόληση των μαθητών με την κηπουρική στο σχολείο θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν τη σχέση τους με τη φύση, καθώς και κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση.

Τέτοιου είδους δράσεις βοηθούν στην ανάπτυξη του κοινωνικού αισθήματος στα παιδιά καθώς και πνεύματος αισιοδοξίας για το μέλλον, ειδικά στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας.

Διαγωνισμός καλύτερου λαχανόκηπου

Όλα τα σχολεία μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό αναρτώντας φωτογραφίες του λαχανόκηπου που έχουν φτιάξει στο Facebook.

Οι φωτογραφίες θα τύχουν αξιολόγησης από αρμόδια Επιτροπή, ενώ στην ανάδειξη του νικητή θα ληφθούν υπόψη οι ψήφοι (likes) που θα εξασφαλίσουν οι φωτογραφίες στο Facebook. Αφού επιλεγούν οι τρεις καλύτεροι λαχανόκηποι, τα μέλη της Επιτροπής θα επισκεφθούν τα σχολεία, θα αξιολογήσουν από κοντά τους λαχανόκηπους και θ’ αναδείξουν τον νικητή του διαγωνισμού.

Στο σχολείο που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα δοθεί τιμητική πλακέτα. Η βράβευση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου και σε αυτήν θα προσκληθούν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος και η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου.

Έχουν ήδη συμπληρωθεί οι 100 δωρεάν λαχανόκηποι!

Η προσφορά μας έχει δυστυχώς ολοκληρωθεί, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας! Μπορείτε όμως να προμηθευτείτε το πακέτο κόμποστ, 282 σπορόφυτα και πλήρες σύστημα άρδευσης 50τμ από τα φυτώρια Σολωμού σε ειδική προσφορά.

Θέλετε να μάθετε αν έχει εγκριθεί αίτηση γιά το σχολείο σας;

Κοιτάξτε στην λίστα πιο κάτω. Aν βρείτε το σχολείο σας, επιλέξτε το να δείτε σε πιο στάδιο βρίσκετε ή αιτηση σας.Έχετε κάνει αίτηση και δεν έχει εγκριθεί;

Κοιτάξτε στην λίστα πιο κάτω. Αν βρείτε το σχολείο σας, έχουμε παραλάβει την αίτηση σας αλλά δεν είστε στους πρώτους 100. Θα έρθουμε σ'επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου σας το συντομότερο δυνατό για περισσότερες πληροφορίες.


Οδηγοί Λαχανόκηπου

Για να βοηθήσουμε τα σχολεία με τον λαχανόκηπο τους, έχουμε ετοιμάσει ένα συνοπτικό οδήγο για τις προετοιμασίες του λαχανόκηπου.

Τεχνική υποστήριξη

H τεχνική μας υποστήριξη γίνετε μέσο διαδυκτύου ή των καταστημάτων μας.

Ενημερωθείτε!

Για να ενημερώνεστε τακτικά για την πορεία του διαγωνισμού, αλλά και αργότερα για ενημερώσεις και συμβουλές για τον κήπο σας, έχετε τις πιο κάτω επιλογές:

Facebook

Κάντε Like την σελίδα μας

Newsletter

Περάστε το email σας στην πιο κάτω διεύθυνση.

Βήµατα για την συντήρηση του κήπου σας

Αναγνώριση προβλημάτων Επιλογή θεραπείας Βρείτε τα καταστήματα μας> με την βοήθεια των google maps

P.O.Box 12508, Λατσιά, Κύπρος, CY-2250